Pollo en Adobo No Picante (El Héroe Chontal)

Pollo en Adobo No Picante (El Héroe Chontal)

Hey everyone, it's Louise, welcome to our recipe page. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Pollo en Adobo No Picante (El Héroe Chontal). One of my favorites. This time, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Pollo en Adobo No Picante (El Héroe Chontal) is one of the most favored of current trending meals on earth. It is simple, it is fast, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. Pollo en Adobo No Picante (El Héroe Chontal) is something which I have loved my whole life. They are nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Pollo en Adobo No Picante (El Héroe Chontal), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pollo en Adobo No Picante (El Héroe Chontal) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pollo en Adobo No Picante (El Héroe Chontal) is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Pollo en Adobo No Picante (El Héroe Chontal) estimated approx 30 minutos.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Pollo en Adobo No Picante (El Héroe Chontal) using 12 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

(Tabasco/México) Una disculpa porque la foto se ve un poquito borrosa, ya resucitaré a mi cámara digital. Bueno, esta receta es lo primero que, orgullosamente, aprendo de mi suegra, la señora Agustina. Es apto para toda la familia y pues la guarnición de los plátanos fritos le da el sello sureño inconfundible.

Cuenta la leyenda que cierto día el rey guerrero Tabasco se bañaba en el río cuando de entre la maleza salió un felino enorme, por la región debió ser un jaguar. Una cruenta lucha se desató entre el rey y el jaguar que tuvo que haber dejado el agua turbia con sangre de los dos contendientes y marcas en la orilla tanto de las garras del animal como de los pies del monarca. Cuando los guerreros de su guardia personal escucharon los aullidos y gritos se apresuraron a ayudar al rey, pero al llegar a la orilla del río, el jaguar yacía muerto luego de haber sido estrangulado entre los brazos fuertes de Tabasco. A partir de ese día el soberano lució una prenda parecida a una túnica corta hecha con la piel de su adversario. Les dejo una pieza tabasqueña :) https://www.youtube.com/watch?v=BUCAJ7Y-2gk
#CocinaMundial2018 México

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pollo en Adobo No Picante (El Héroe Chontal):

  1. 4 milanesas de pollo
  2. 2 jitomates grandes
  3. 1 pimiento morrón rojo o naranja
  4. 1 rodaja fina de cebolla
  5. 1 ajo pequeño
  6. Al gusto sal
  7. Al gusto pimienta negra molida
  8. 1 pizca tomillo seco
  9. 1 pizca mejorana seca
  10. 4 cucharadas salsa inglesa
  11. 1/2 cucharadita caldo de pollo en polvo
  12. el necesario Aceite vegetal

Steps to make to make Pollo en Adobo No Picante (El Héroe Chontal)

  1. Lava y corta en trozos el jitomate y el pimiento morrón (puede ser de cualquier color menos verde, que no le daría una apariencia muy apetitosa con el jitomate rojo, aquí juega también la teoría del color). A este último se le retiran las venas y semillas.
  2. Licuar el jitomate, el morrón, la rodaja de cebolla y el ajo. Puedes añadir un poquito de agua (muy poquito) para hacerla menos espesa. También puedes colar o no la mezcla, según desees. Cuando hayas obtenido una salsa uniforme deja aparte.
  3. Corta las milanesas en fajitas o cubos. Una vez hecho esto dora los trozos en un poco de aceite en una olla antiadherente. Añade sal al gusto, pimienta negra, la mejorana, el tomillo, la salsa inglesa y el caldo de pollo en polvo.
  4. Espera a que selle y remueve de cuando en cuando para que los trozos de pollo no se apelmacen entre sí. Cuando la carne haya cambiado de color entonces añade la salsa de jitomate con morrón. Deja cocer 20 minutos a llama baja removiendo una o dos veces nada más solo para evitar que el guiso se pegue al fondo. Al terminar el tiempo de cocción rectifica sazón.
  5. Se sirve con plátano frito y arroz por excelencia (pela y corta en rodajas un plátano macho y dóralo hasta cocer bien con un poco de aceite, es todo) En esta ocasión no dispuse de arroz pero las enchiladas potosinas le dieron un toque de mi propia tierra.
  6. Otra opción es si hiciste caldo de pollo y no deseas servir la carne tan simple, desmenuza y prepara de esta forma. ¡Buen provecho!

As your experience and also self-confidence expands, you will certainly locate that you have a lot more natural control over your diet as well as adapt your diet plan to your personal preferences in time. Whether you intend to serve a recipe that utilizes fewer or even more components or is a bit essentially zesty, you can make straightforward changes to achieve this goal. To put it simply, start making your recipes promptly. As for standard cooking abilities for novices you do not need to discover them however only if you understand some basic food preparation methods.

This isn't a complete overview to fast and simple lunch recipes but its great food for thought. Hopefully this will certainly obtain your innovative juices moving so you can prepare delicious meals for your family members without doing too many square meals on your trip.

So that's going to wrap this up for this exceptional food How to Make Any-night-of-the-week Pollo en Adobo No Picante (El Héroe Chontal). Thanks so much for your time. I am sure that you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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