Arroz rojo 🍚
Hello everybody, hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Arroz rojo 🍚. One of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit unique. This will be really delicious.
Arroz rojo 🍚 is one of the most popular of current trending foods in the world. It's simple, it's fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. Arroz rojo 🍚 is something which I've loved my entire life. They are nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Arroz rojo 🍚, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz rojo 🍚 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Arroz rojo 🍚 is 04 porciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Arroz rojo 🍚 estimated approx 1 h 30 min.
To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Arroz rojo 🍚 using 15 ingredients and 13 steps. Here is how you cook that.
Una receta muy fácil de preparar, y que podría perfectamente completar una comida. #arrozrojo
Ingredients and spices that need to be Take to make Arroz rojo 🍚:
- 200 g arroz
- 100 g cebolla
- 1000 g tomate
- 2 dientes ajo sin cáscara
- 700 ml fondo de pollo
- 5 g sal
- 5 g pimienta molida
- 10 ml aceite vegetal
- utensilios
- 1 arrocera
- 1 pala de madera
- 1 colador
- c/n bowls pequeños y grandes
- 1 cuchillo
- 1 tabla de madera
Instructions to make to make Arroz rojo 🍚
- Primero debemos de tener todos nuestros ingredientes listos para racionar. (La tabla que se muestra es un formato de como elaborar la receta estándar de esta preparación)
- Comenzaremos pesando nuestro insumo según lo hayamos comprado (Con todo empaque, bolsa o recipiente)(Peso bruto). Y posteriormente lo pesamos con la cantidad a utilizar (peso neto).
- Continuamos con el proceso en todos los ingredientes hasta finalizar con ellos.
- Ahora bien, al mismo tiempo iremos dejando listo todos nuestros ingredientes. Cortando los tomates en cuatro gajos, y pasándolos a un recipiente para utilizarlos posteriormente (El mismo procedimiento haremos con la cebolla).
- Una vez teniendo todos nuestros ingredientes medidos y pesados. Hasta este punto tendríamos ya elaborado nuestro "mise en place".
- Cómo primer paso, necesitaremos lavar muy bien nuestro arroz con agua hasta que esté ya no suelte nada de almidón. Y lo dejaremos secar hasta que ya no esté húmedo.
- Ahora licuaremos nuestra cebolla, ajo y tomate sin nada de agua, en nuestra licuadora. Lo pasaremos a un nuevo recipiente, pero lo colaremos para solo obtener una salsa muy tersa sin semillas ni piel.
- Una vez hecho los dos pasos más relevantes. Pondremos un sartén a fuego medio y dejaremos calentar con nuestro aceite. Posteriormente agregaremos nuestro arroz y dejaremos que se fría hasta obtener un tono dorado.
- Agregaremos nuestra salsa de tomate, y dejamos que se integre muy bien con nuestro arroz por algunos minutos.
- Agregamos nuestro fondo de pollo, añadimos nuestra pimienta y rectificamos si nuestra preparación necesita más sal.
- Dejamos que llegue a punto de ebullición, reducimos el fuego y tapamos por 15 min para mover solo un poco nuestro arroz, y que el tomate se reparta igualmente en toda la preparación.
- Pasado media hora podemos retirar del fuego y dejar reposar otros 10 minutos antes de poder servir.
- Servimos en un molde o flanera, decoramos con una hoja de cilantro. Y ya estaría listo finalmente nuestro arroz
As your experience and confidence grows, you will locate that you have more all-natural control over your diet and adjust your diet plan to your individual preferences over time. Whether you intend to offer a recipe that uses less or even more components or is a bit more or less hot, you can make straightforward changes to accomplish this objective. To put it simply, begin making your dishes on time. When it comes to basic cooking abilities for novices you do not require to discover them yet only if you understand some straightforward cooking strategies.
This isn't a full overview to quick as well as very easy lunch dishes but its excellent food for thought. With any luck this will get your imaginative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family members without doing too many square meals on your trip.
So that is going to wrap it up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Ultimate Arroz rojo 🍚. Thank you very much for reading. I am sure that you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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